Wilt u de vaarroute van Duinkerken naar Dover gebruiken, om de overtocht naar Engeland te maken? Duinkerken ligt ongeveer 50 kilometer boven Calais en ligt daarmee een stuk dichterbij Nederland. Bovendien kunt u op een heel voordelige manier de overtocht naar de overkant maken.

Dichterbij Nederland

Het voordeel van de vaarroute van Duinkerken naar Dover is dat u ongeveer 50 kilometer minder hoeft te reizen, om aan te komen bij de plaats waar u kunt opstappen. Vervolgens doet de ferry naar Dover er ongeveer 30 minuten langer over dan die vanuit Calais. Het valt in diezelfde tijd echter niet mee om door te rijden naar Calais, waardoor u uiteindelijk zelfs iets sneller in Dover zal staan. Het is daarom de moeite waard om deze beide overtochten naar Engeland goed met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld op basis van de prijs.

Voordelig naar Dover

De overtocht van Duinkerken naar Dover maakt u met DFDS Seaways. U kunt rekenen op een scherpe prijs en onderweg zijn er voldoende faciliteiten aanwezig om de tijd op een prettige manier door te komen. Het is wat dat betreft de moeite waard om deze overtocht als een alternatief te beschouwen voor de tocht van Calais naar Dover. Ga na of de vaarroute van Duinkerken naar Dover u wellicht beter uitkomt en bepaal op die manier hoe u de oversteek wenst te maken.