Maak gebruik van de verschil- lende vaarroutes, om de overtocht naar Engeland te maken. U heeft de keuze uit een aantal verschillende routes, die we hieronder kort voor u beschrijven. Ga ver- volgens na bij welke maatschappij u de overtocht met de boot naar Engeland kunt boeken.

Calais – Dover

U kunt allereerst van Calais naar Dover varen. Dit is vooral interessant wanneer u gebruik wilt maken van de kortst mogelijke overtocht. Houd er rekening mee dat u zelf naar Calais dient te reizen om daar op de boot te kunnen stappen. De tijd op het water blijft op deze manier tot een minimum beperkt.

Meer info: Calais-Dover

Hoek van Holland – Harwich

Wilt u vanuit Hoek van Holland naar Harwich varen? U kiest voor een vertrek vanuit Nederland, waardoor de reistijd tot aan de haven in de meeste gevallen beperkt is. De overtocht naar Harwich zal relatief lang zijn, waardoor u onderweg voldoende mogelijkheden heeft om gebruik te maken van de faciliteiten.

Meer info:  Hoek van Holland-Harwich

Duinkerken – Dover

Wilt u graag van Duinkerken naar Dover varen, bijvoorbeeld omdat u niet eerst naar Calais wenst te reizen? Dit maakt het een stuk gemakkelijker om vanuit Nederland de overtocht te maken en vervolgens bijvoorbeeld door te reizen naar Londen. Wilt u een weekend winkelen in deze Engelse stad? Dan is dit een ideale vaarroute.

Meer info: Duinkerken-Dover

Rotterdam – Hull

Hull is een bijzondere plaats in het Verenigd Koninkrijk, die jaarlijks vele Nederlanders bezoeken. U kunt de overtocht naar Engeland maken voor een bezoek aan Hull, maar er ook voor kiezen om vanuit daar verder het land in te reizen.

Meer info: Rotterdam-Hull

IJmuiden – Newcastle – Harwich

Tenslotte kunt u de overtocht naar Engeland maken met de boot vanuit IJmuiden naar Newcastle of naar Harwich. Deze boten bieden aan boord meer dan voldoende entertainment en vertier, waardoor u bij het vertrek vanuit Nederland alvast in de vakantiestemming kunt komen. U kunt er heerlijk een paar dagen tussenuit, of ervoor zorgen dat u op een comfortabele manier naar Engeland kunt reizen.

Meer info: IJmuiden-Newcastle of Harwich

De boottochten naar Engeland zijn stuk voor stuk zeer de moeite waard en hoeven bovendien niet veel te kosten.