U wilt met de boot naar Engeland, maar heeft nog geen idee met welke rederij u dit het beste kunt doen? Bekijk hieronder welke rederijen er momenteel beschikbaar zijn om uw overtocht Engeland zo gemakkelijk en comfortabel te laten verlopen.

Stena Line

Stena Line is een van ‘s werelds grootste ferry operators. Stena Line Group is een internationaal transport en travel service bedrijf met Europa’s meest uitgebreide routenetwerk.

  • 22 veerboot routes in Scandinavië, rond het Verenigd Koninkrijk en de Baltische staten
  • Verbindingen tussen negen landen
  • 38 schepen in bedrijf
  • Ongeveer 6 000 werknemers

Stena Line heeft een aanzienlijk marktaandeel in alle marktsectoren. Deze sterke positie is het resultaat van een innovatieve bedrijfscultuur, die service en product ontwikkeling stimuleert, in combinatie met strategische bedrijfsovernames.

Meer info: Stena Line

DFDS Seaways

DFDS werd opgericht in 1866, toen CF Tietgen de drie grootste Deense stoomschip bedrijven fuseerde. Vanaf het begin, was DFDS een deel van de industriële en maritieme geschiedenis van Denemarken.

Sinds 1866, is DFDS betrokken geweest bij zowel binnenlandse als internationale handel, het vervoer van zowel vracht en passagiers. DFDS startte haar internationale activiteiten in de Noord- en Oostzee, later volgde de Middellandse Zee. Tegen het einde van de 19e eeuw werden er ook routes opgezet naar de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

DFDS Seaways biedt overtochten naar Engeland via:

Tevens verzorgt DFDS Seaways o.a. mini-cruises, autovakanties, voetbalreizen, rondreizen en concertreizen.

Meer info: DFDS Seaways

P&O Ferries

P&O Ferries’ commercieel interesse in ferries begon in de jaren ’60 en de vroege dagen van Ro-Ro (Roll On / Roll Off Ferries). Ten tijde van deze pionierstijd hebben P&O Veerboten op diverse routes van Britse en kanaal havens geopereerd; van de Shetland Eilanden tot aan Bilbao. In 2002 zijn de aparte ferry bedrijven, actief op de Noordzee, het westelijk Kanaal, Short Sea en de Ierse Zee, samengevoegd tot P&O Ferries.

Meer info: P&O Ferries