Wilt u de overtocht naar Schotland maken, het liefst met een van de ferry’s over de Noordzee? Uw mogelijkheden om direct naar Schotland te varen zijn helaas beperkt, maar dat neemt niet weg dat u er via Hull of Newcastle naartoe kunt reizen. U zou zelfs een ferry naar Harwich of Dover kunnen nemen, al dient u er dan rekening mee te houden dat u ver over land dient te reizen.

Overtocht naar Newcastle

Wilt u de overtocht naar Schotland maken? U kunt varen naar Newcastle, door met DFDS Seaways te vertrekken vanuit IJmuiden. Vervolgens kunt u vanuit het noorden van Engeland de oversteek maken naar Schotland, door gebruik te maken van uw eigen auto of de mogelijkheden op het gebied van openbaar vervoer.


P&O Banner 728x90

Schotland vanuit Hull

Daarnaast kunt u de overtocht naar Schotland maken door gebruik te maken van de vaarroute naar Hull. U vertrekt vanuit Rotterdam met P&O Ferries. Houd er rekening mee dat Hull wat meer in het midden van Engeland ligt. U kunt onder andere reizen via Manchester of Liverpool, om uw overtocht naar Schotland te combineren met een kleine rondreis door Engeland. Wat dat betreft kunt u de overtocht naar Schotland op verschillende manieren maken, maar zal u altijd een stuk over land moeten reizen om er te komen.