Wilt u de overtocht naar Ierland maken? Houd er rekening mee dat dit vanuit Nederland helaas niet rechtstreeks mogelijk is. U kunt in plaats daarvan vertrekken vanuit Wales, vanuit Engeland of vanuit Frankrijk.

Veerboten vanuit Engeland

Wilt u de overtocht Engeland naar Ierland maken en graag vertrekken met een veerboot vanuit Engeland? Dan kunt u het best reizen naar Liverpool. U kunt daar de veerboot naar Dublin pakken, of gebruik maken van de veerboot naar Belfast. De boten varen enkele keren per dag richting Ierland. Het kost u ongeveer 8 uur om de overtocht naar Ierland te maken, maar er is aan boord meer dan voldoende entertainment aanwezig. Wat dat betreft zitten de veerdiensten van P&O en Stena Line op een goede manier in elkaar en zal het u tijdens de overtocht aan niets tekort komen.


P&O Banner 728x90

Veerboten vanuit Frankrijk

Daarnaast kunt u gebruik maken van de veerboten vanuit Frankrijk. Deze vertrekken helaas niet vanuit Dover, waardoor u meer kilometers zal moeten maken om op de boot te kunnen stappen. U kunt dit onder andere doen in Cherbourg, in Roscoff en in Saint Nazaire. U vaart dan naar Rosslare, Dublin of Cork. Houd er rekening mee dat de overtocht naar Ierland in dit geval zo’n 13 – 20 uur zal duren, afhankelijk van de vaarroute die u kiest.